Kitap yorumları ve tanıtımları.

7 Nisan 2017 Cuma

Kasabada Bir Cadı - Ruth Warburton



KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Aşk ve büyü bir kördüğüm olduğunda... Anna, Winter kasabasındaki yeni evine taşındığında buranın biraz garip, hatta adeta büyülü göründüğünün farkındaydı. Fakat yine de biri gelip, ona kendisinin bir cadı ve gizemli yeni evinde bulduğu eski kitabın da bir büyü kitabı olduğunu söyleseydi, buna kahkahalarla gülerdi. Tabii, o muhteşem aşk büyüsünü denemeden önce. Okulun en yakışıklı çocuğu Seth Waters, Anna’nın karşısına geçip ona aşkını ilan ederken, doğru mu söylüyordu? Bu sırada, gittikçe büyü dünyasının çekimine kapılan Anna’nın gizli güçleri, kasabadaki cadılar konseyinin de dikkatini çekiyordu. Fakat konseyin kuralları, cadı klanları arasında bölünmelere yol açarak, kasabayı büyük bir savaşın eşiğine getirecekti. Peki, Anna hisleri ve geleceği arasındaki bu büyük savaşta, kalbinin sesini dinleyebilecek miydi? "Büyüleyici bir aşk hikâyesinin yanı sıra, ölümcül güçlerin çarpıştığı heyecan verici bir roman. Ve Anna çok cesur… 

KİTABIN SAYFA SAYISI : 336


KASABADA BİR CADI KİTAP YORUMU

Kitabın arka kapak yazısından da anlayacağınız gibi başkahramanımız bir cadı. Anna, cadı olduğunu kasabaya geldikten kısa bir süre sonra öğreniyor ve olaylar başlıyor. Tabi ki yeni bir kasaba; yeni arkadaşlar ve yepyeni bir aşk da onu buluyor.

Anna'nın  gönlünü kaptırdığı kişi Seth ve okulun en popüler çocuklarından biri (tam bir klişe anlayacağınız). Bir akşam Anna'nın evindeki pijama partisinde o ve arkadaşları bir büyü kitabı buluyor; teker teker aşk büyüsü yapıyorlar. Ertesi gün Seth asıl kızımıza ilanı aşk ediyor. Ama birini gerçekten kendine aşık etmek,ruhunu içten içe aşkla doldurmak büyü ile gerçekleşebilir mi?

Bir de büyük bir cadı konseyi var ve onlar Anna'yı bilinmez bir sebepten yanlarında görmek istiyorlar ama konsey hiç güvenilir değil hatta Anna'ya tehlikeli geliyor. Konsey Anna'ya onlara katılması için teklif götürüyor ve maceramız buradan sonra tehlikeli bir hal alıyor.

Kıssadan hisse genç ergen arkadaşlarıma daha çok hitap edecek bir kitap ama çok kafanızı yormadan hoş bir vakit geçirmek isterseniz okuyabilirsiniz. Kasabada Bir Cadı kitabı serinin ilk kitabıdır. Devam kitaplarını okuma gibi bir düşüncem ise yok diyebilirim.


Benim puanım : 2/5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder