Kitap yorumları ve tanıtımları.

19 Eylül 2017 Salı

Barbarlar Şehri - Lee Kelly



KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Savaş bizi ölüme terk etti.
Şehir bizi diri diri yedi.
 
Kırmızı Müttefikler’in New York’a saldırmalarının üzerinden neredeyse yirmi yıl geçmiştir ve savaş tutsakları kampına dönüşen Manhattan, Rolladin ve fuhuş efendileri tarafından demir yumrukla yönetilmektedir. Skyler Miller’a göre Manhattan, onu şehrin sınırlarının dışındaki dünyadan geri tutan bir kafestir fakat kız kardeşi Phee için Manhattan, bildiği tek evdir.
Sky ve Phee, bir gün annelerinin savaş zamanlarından kalan günlüğünü keşfedince, annesi ve Manhattan’ın geçmişi hakkında bildikleri şeylerin göründüğü gibi olmadığını öğrenirler ve sırlarla çevrili hayatları ilmik ilmik çözülmeye başlar.


KİTAP SAYFA SAYISI:  384


BARBARLAR ŞEHRİ KİTAP YORUMU

Savaş ve sonrasını iç içe anlatan bir distopya eseri. Kırmızı Müttefikler'in Manhattan adasını işgalini annelerinin günlüklerinden, savaş sonrasını ise kızların dilinden dinliyoruz.
Annemiz Sarah Miller, Phee'nin doğum günü için savaş öncesinde yaşadıkları eve götürüyor kızlarımızı.Küçük olan kardeşe(Phee) bir silah hediye ediyor. Bu sırada büyük olan kızımız gizli kasanın içinde annesinin günlüğünü buluyor ve çantasına atıyor.

Ailemiz yazlarını Manhattan'da yazlık ev dedikleri bir evde geçirirken, kışları ise Central Park ve civarındaki savaş döneminde kurulan bir kampta geçiriyor. Her sene tek kuralın geç kalmamak olduğu Park'taki sayıma geç kalıyorlar ve kışın Park dışında hayatta kalmak neredeyse imkansız olduğu için Park müdürü Rolladin ile anlaşma yapıyorlar: Phee dövüşmek zorunda kalıyor.

Kitap bu şekilde başlarken,ilerleyen sayfalarda kızlar başlarını bol bol belaya sokuyorlar. Bu sırada adaya İngiltere'den geldiklerini söyleyen dört erkek geliyor ve Rolladin'in hoşuna gitmeyecek bir gerçeği dillendiriyorlar. Erkekler ölüm cezasına çarptırılıyor fakat Sky ve Phee onları kurtarmaya karar veriyor.

Bol maceralı güzel bir kitap olmasına rağmen beklentinizi çok yüksek tutmayın çünkü çoğu olay yüzeysel olarak aktarılıyor. Savaş, savaş sonrası ve birçok konu hakkında aklınızda soru işaretleri kalıyor. Sanırım tek kitap, seri olacağını düşünmüyorum. Konu tam bitirilmemiş gibi olsa da okuyucuyu tatmin eden bir sondu.


Benim puanım : 3/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder