Kitap yorumları ve tanıtımları.

24 Eylül 2017 Pazar

Yıldız Geçidi - Josephine Angelini


KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Yıldızlara yazılmış bir AŞK...
Antik Yunan’da başlayan bir KAN davası...
Tanrıların bile yok edemeyeceği bir LANET...

Helen Hamilton on altı yaşına dek farklı biri olduğunu herkesten gizlemişti. Gözlerden ırak küçük Nantucket Adası’nda bunu başarmak kolay bir iş değildi ve gün geçtikçe de zorlaşıyordu. Geceleri, çölde umutsuzca dolaştığını gördüğü kâbuslardan susuzluktan yanarak uyandığında, çarşafları kum ve tozla kirlenmiş buluyor, üç yaşlı kadının kanlı gözyaşları döktüğü halüsinasyonlar ise hiçbir yerde peşini bırakmıyordu.

Yolları ilk kez Lucas Delos’la kesiştiğinde, ne kaderin tüm tarih boyunca ısrarla tekrar ettiği büyük bir trajedide başrolü oynayacaklarından haberi vardı ne de bazı mitlerin sadece efsaneden ibaret olmadıklarından. Bundan sonra ne yapması gerektiğini ve kendisini Lucas’la bir araya getiren kaderi yıkmaya çalışan yarı tanrısal güçlerle nasıl baş edeceğini çok iyi biliyordu. Çünkü o tanrıların soyundandı ve bu dünyada yalnız değildi.


KİTAP SAYFA SAYISI : 456



YILDIZ GEÇİDİ KİTAP YORUMU

Yunan mitolojisi, Truva Savaşı, Helen ve Paris aşkı ile harmanlanmış fantastik bir serinin (Yıldız Geçidi Üçlemesi) ilk kitabı.  Mitolojiden hoşlanmam diyorsanız boşuna elinize almayın çünkü seri mitoloji ile neredeyse paralel olarak ilerliyor.

Helen ve Lucas tanrıların soyundan gelen yarı tanrılar ama kısaca kendilerine ''soy'' diyorlar. Kitabımızda dört tane soy ailesinden bahsediyor fakat Truva Savaşı'ndan beri süregelen bir lanet yüzünden başka evlere ait soylar birbirlerini gördüklerinde, içlerinden biri ölene kadar savaşıyorlar. Lanet yüzünden neredeyse üç soy ailesinin soyu tükenme noktasına gelmiş.
Helen ile Lucas ilk karşılaşmalarından beri birbirlerine zarar vermek için karşı konulamaz bir nefretle doluyor. Helen nefretin ve bu zarar verme istediğinin neyden dolayı olduğuna anlam veremiyor çünkü o zamana kadar bir ''soy'' olduğunun farkında değil. Lucas ile aynı soy ailesinden gelmediği için lanet otomatik olarak devreye giriyor.Kitabımız bu şekilde başlıyor ve biz de Helen'le beraber soylar,lanet, Truva Savaşı hakkında pek çok şey öğreniyoruz.

Ben mitolojiyi çok sevdiğim için seriyi gerçekten beğendim. Daha önce Truva Savaşı hakkında bir kitap okumuştum, savaşın bu şekilde uyarlanmasını da beğendim. Bazen seride Helen ve Lucas'ın ilişkisinin yokuşa girdiği yerlerde sıkılmadım değil çünkü: Bana bu kadar abartılmamalı ve dramatize edilmemeli gibi gelmişti. Bu ufak detaylara katlanabilirim diyorsanız, gayet akıcı bir seri.


Benim puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder