Kitap yorumları ve tanıtımları.

19 Eylül 2017 Salı

Koruyucu - Cynthia Hand


KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Clara Gardner yarı melek olduğunu yeni öğrendi.
Damarlarında melek kanının akıyor olması onu insanlardan daha zeki, daha güçlü ve daha hızlı kılmakla kalmıyor, ona verilen bir görevle, bu dünyaya gönderilmesinin bir amacı olduğu anlamına da geliyor.
Ancak sorun şu ki bu görevin ne olduğunu kimse bilmiyor, öğrenmek de kolay değil.
Hayallerinde gördüğü bir orman yangını ve bir yabancı, onu yeni bir kasabaya, yeni bir okula götürüyor. Hayallerindeki çocuğu, Christian'ı gördüğü anda her şey hem bir anlam kazanıyor hem de bütün anlamını kaybediyor. Çünkü ortada, Clara'nın melek olmayan tarafını cezbeden bir başka erkek daha var: Tucker.
Clara, hiç bilmediği bu dünyada yolunu bulmaya çalışırken birden ortaya çıkan tehlikelerle yüzleşmek ve hiç istemediği seçimler yapmak zorunda kalıyor. Dürüstlük mü, ihanet mi? Aşk mı, görev mi? İyi mi, kötü mü?
Hayallerindeki yangın nihayet dindiğinde Clara kaderiyle yüzleşmeye hazır olacak mı?
Cynthia Hand'in yeni serisinin ilk kitabı olan Koruyucu, bir koruyucu melek olan Clara'nın, kurallara uymakla kalbinin sesini dinlemek arasında kalışını anlatan, bir aşk ve kader hikayesi.


KİTAP SAYFA SAYISI: 328


KORUYUCU KİTAP YORUMU

Clara'nın annesi yarı melek, Clara da aslında bir Quartarius yani dörtte bir melek. Melek kanına sahip herkesin dünyada bir görevi vardır. Clara'nın ise görevi: Gördüğü vizyonlardaki erkeği bir yangından kurtarmak. Kaliforniya'dan bu vizyonlar yüzünden Jackson Hole' e taşınıyorlar çünkü vizyonlarında gördüğü çocuk, Christian orada yaşıyor.

Clara yeni okulunda Christian'ı buluyor ve vizyonlarında gördüğü gibi onu kurtarmanın ve Christian'a yaklaşmanın yollarını arıyor. Christian'ın tabi ki ilahi bir çekiciliği var, kayak kulubünde, zengin ve popüler grupta. Christian'ın tüm bu özellikleri yetmezmiş gibi bir de sevgilisi var ve Clara nasıl Christian'a yaklaşıp görevini yerine getirebileceğini çözmeye çalışıyor. Aralarında demir-mıknatıs gibi bir çekim mevcut, Clara bunu onun ''koruyucu meleği'' olduğu için düşünüyor ama belki kaderdir?

Bir de Tucker var. Tucker ise ilahi olmasa bile herkesin yanında gülümsemeden edemediği samimiyete ve çekiciliğe sahip. Tucker, Clara'nın yakın arkadaşı Wendy'nin ikiz kardeşi. Tucker ve Clara kitap boyunca tatlı tatlı birbirleriyle uğraşıyorlar, didişiyorlar. Onlar birbirleriyle didiştikçe içinizden ''Christian da kimmiş'' diyebiliyorsunuz:)

Yazar genel olarak diyalogları ve olayları olabildiğince eğlenceli tutmuş bundan dolayı rahatlıkla eğlenebilirsiniz. Clara'nın kader ve aşk arasında yaşadığı ikilemi, görev uğruna tüm çabalarını soluksuz bir şekilde okuyabilirsiniz. Bir solukta okunan bir kitap olduğu için neyseki seri diyebilirsiniz. İlk kitabı okuduktan sonra ikinci kitaba başlamamak için bir neden bulabileceğinizi sanmıyorum çünkü gerçekten kendini okutturabilen bir kitaptı.


Benim puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder