Kitap yorumları ve tanıtımları.

18 Aralık 2017 Pazartesi

Bir Milyon Güneş - Beth Revis (Across the Universe #2)



KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Godspeed yalanlarla besleniyordu,
Şimdi ise kaosla yönetiliyor.

Amy’nin uyandırılışının üzerinden 3 ay geçmişti. Onun için dünyadaki eski bildik yaşamı artık çok gerilerde kalmıştı. Nereye baksa uzay gemisi Godspeed’in tutsak edici duvarlarını görüyordu. Ama ümidini yitirmemişti: Artık Çırak geminin lideriydi ve hayallerini hayata geçirebilmekte özgürdü.
Ama Çırak gemiyle ilgili korkunç gerçeği öğrendiğinde o ve Amy yüzlerce yıl önce hazırlanmış bir bulmacanın parçalarını bir araya getirmek için zamana karşı bir yarışa girmek zorundalar. Bu zorlu yolda ilerlerken beraber çalışıyor olmaları onları birbirlerine yaklaştırırken gemide büyüyen kaos ise uzaklaştırmakta.
Bu kez Revis’in ustalıkla ördüğü tüm gerilim, aksiyon, romantizm, yalanlar ve birleştirilen bulmacanın parçaları tek bir finale işaret ediyor: Gemiyi bir an önce terk etmek zorundalar.

KİTAP SAYFA SAYISI : 424


BİR MİLYON GÜNEŞ KİTAP YORUMU

Normalde seri kitapların sadece birinci kitabını yorumlarım fakat bu serinin birinci kitabını okuyup, ikinci kitabını okumadıysanız; okumalısınız :)

-Serinin birinci kitabını okumadıysanız, spoiler içeren cümleler bulunmaktadır.-

Olması gerekenden elli yıl önce uyandırılan Amy; dondurulmuş insanları dondurma havuzlarından çıkarıp; onları öldüren kişiyi bulmuş, Bilge'nin sakladığı yalanları öğrenmiş ve kendisini uyandıranın da kim olduğunu öğrenmiştir.

Bilge'nin ölümünden sonra lider olarak başa Çırak geçmiş fakat artık sularına ilaç katılmayan insanlar daha asi, daha tembel ve daha zor itaatkar olmuştur. Gemide işler artık hiç yolunda gitmiyordur, ilaç olmadan insanlar Godspeed'in yaşam koşullarına dayanamıyor ve Bilge/Çırak yönetimine karşı geliyordur. İsyan sırasında cinayetler işlenmeye başlıyor.

Orion'un bir acil durum planı olarak Amy'e bırakılan ipuçları var ve Amy ipuçlarını buldukça hem kendisinin hem de diğer insanların kaldıramayacağı, ucunda çok zor bir karar vermesi gereken sırrı keşfediyor. 

Giriş,gelişme ve sonuç olarak kitaba; kurgusuna B A Y I L D I M.
Gizem, aksiyon kitapta bir dakika bile azalmadı. Beth Revis benim favori yazarlarımdan biri oldu diyebiliriz :)


Across The Universe #1 Evrenin Ötesi
Across The Universe #3 Dünyanın Gölgesi

Benim puanım : 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder