Kitap yorumları ve tanıtımları.

24 Aralık 2017 Pazar

Dünyanın Gölgesi - Beth Revis (Across the Universe #3)



KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Amy ve Çırak, sonunda uzay gemisi Godspeed’in kasvetli duvarlarından kurtuldular. Centauri-Dünya’da yeni bir yuva inşa etmeye ve taze bir başlangıç yapmaya hazırdılar. Bu gezegene ulaşmak için Amy, evrenin ötesinden 25 trilyon mil yol kat etmişti. 
Fakat bu yeni Dünya, Amy’nin umut ettiği gibi bir cennet değildi. Devasa pterodaktil benzeri kuşlar, zihin uyuşturucu toksin özelliği taşıyan mor çiçekler ve taş duvarlarında açıklanamayan ve gizemli sırlar taşıyan harabeler vardı. Peki ya en büyük sır neydi? Godspeed’in önceki yolcuları bu gezegende yalnız değillerdi. Ve eğer kalmak istiyorlarsa, savaşmak zorundaydılar.
Hayatta kalma mücadelesi veren koloniyi kurtarmak ve birlikte bir gelecek inşa etek için bir umut peşinde olan Amy ve Çırak, bunun için kimin -veya neyin- orada olduğunu bulmalıydılar. Bu yürek parçalayıcı yolculukta kendi içlerine bakmalıydılar. Kendilerini insan yapan şeyin ne olduğunu bulmalıydılar. Ya koloni yok olsaydı? Yoksa uğruna feda ettikleri her şey -dostları, aileleri, Dünya’daki yaşam- bir hiç uğruna feda edilmiş olacaktı.

KİTAP SAYFA SAYISI : 464


DÜNYANIN GÖLGESİ KİTAP YORUMU

Serinin son kitabında Amy ve Çırak, yanlarında donmuşlar ile Godspeed'den gelen bine yakın insanla Centauri-Dünya'ya ayak basarlar. Yeni dünyaya indiklerinden kısa bir süre sonra donmuşlar uyandırılır ve insanlar arasında ayrımlar baş gösterir.

Amy'nin babası Albay Martin'in başa geçmesiyle, Çırak'ın liderliği zedelenir ve donmuşlar Godspeed'de doğanlara ''Gemili'' adını takarak onlara ikinci insan muamelesi yapmaya başlarlar. Gezegene indiklerinin ikinci gününde iniş yaptıkları gemi sistemsel bir hata nedeniyle kapılarını kitler ve insanlar sığınak için arama yapmaya başlarlar. Aramalardan kısa bir süre sonra taşa oyulmuş harabeler bulurlar. Bu harabelerin kapıları,yükseklikleri tıpkı bir insan boyutunda olduğundan akıllarına Centauri-Dünya'da insan benzeri canlıların yaşayıp yaşamadığı gelir. Bu yeni dünyada dinozor benzeri yaratıklar, tuhaf çiçekler, iki güneş ve tuhaf bir şekilde güneş enerjisini depolayan camlar bulurlar.

Koloniden bazı kişilerin kaybolması -kaçırılması- ile insanların tedirginlikleri artmaya başlar; bulunan cesetlerle korku daha da artar. Amy ile annesinin yaptığı otopsiler  sayesinde, cesetlerde ve pterodaktil benzeri kuşun cesedinde genetik modifikasyona sebep veren aşı ile hiç beklemedikleri pylorus bulunur. Doğal ortamda bulunması imkansız olan bu iki insan yapımı maddenin Centauri-Dünya'da ne işi vardır? Gezegende yalnız değiller midir? Yalnız değillerse ''onlar'' kimler?

Harika bir seriye böyle güzel bir final kitabı yakışırdı. Beklentimin bir santimetre bile altına inmedi diyebilirim. Bittiği için üzüldüğüm bir seri oldu.

3- Dünyanın Gölgesi

Benim puanım : 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder