Kitap yorumları ve tanıtımları.

9 Aralık 2017 Cumartesi

Sığınak - Chris Ewan


KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Rob Hale, yaşadığı adada geçirdiği motosiklet kazası sonrası gözlerini hastanede açar. Kendine gelir gelmez kaza sırasında yanında olan Lena isimli genç kadının durumunu sorar. Ancak polis kaza mahallinde başka hiç kimseye rastlamamıştır. Rob hem kafasına aldığı darbeler yüzünden hem de ablasını kaybettikten sonra yaşadığı travmayla Lena’yı hayal mi etmiştir? Üstelik tarif ettiği kadın, ölen ablası Laura’ya çok benzemektedir. 
Daha Lena’nın gizemi çözülmeden Rob’un ablasının şüpheli ölümünü araştırmak için Londra’dan Rebecca Lewis isimli özel bir dedektif gelir. Rob, bu dedektifle birlikte gerçeklerin peşine düşer. Petrol baronları, çevreci aktivistler ve istihbarat ajanları tarafından etrafı sarılan genç adam, herkesin birbirini tanıdığı bu küçücük adada çözümün kaçmak değil, kalıp savaşmak olduğunu anlayacaktır.


KİTAP SAYFA SAYISI : 440


SIĞINAK KİTAP YORUMU

Kitap arka kapaktaki tanıtımla paralel olarak başlayıp, devam ediyor.

Rob, Lena ile beraber motosiklet kazası yapıyor fakat hastanede gözlerini açtığında kimseye yanında biri olduğuna ikna edemiyor. Hastaneden taburcu olduğunda kendi yöntemleri ile durumu araştırmaya çalışıyor ve bu sırada ailesinin, ablasının ölümünü araştırmak için Rebecca isimli bir özel dedektif tuttuğunu öğreniyor. Böylece Rob ve Rebecca her iki olayı araştırmaya başlıyor.

Kitap birden fazla kişinin gözünden anlatıyor. Çok kahramanlı anlatımlarda geçişler iyi ayarlanmadığında hikayede kopmalar oluyor, bu kitapta da öyle bir durum vardı. Olay ve karakter geçişlerinde motivasyonum düştü, kitabın akıcılığını olumsuz yönde etkiledi. Bazen bölüm başına dönüp kimin gözünden anlatıldığını anlamaya çalıştım.

Konu güzel. Gizem ve macera yeterli düzeydeydi ama bir türlü kitabı okurken içine giremedim. ''Soluksuz okudum.'' diyemeyeceğim. Okumazsanız büyük bir kaybınızın olacağını sanmıyorum çünkü bu konu tarzındaki kitaplardan piyasada çok daha kalitelileri mevcut.


Benim puanım : 3/5

1 yorum: