Kitap yorumları ve tanıtımları.

6 Ekim 2017 Cuma

Oyun Bitti - Jeanne Ryan



KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Bu oyunu oynarsanız hayatınızla oynarsınız!

SİNİR adındaki bir internet sitesi, oyuncuların cesaretinin test edildiği ve siber ortamda naklen yayımlanacak olan bir oyunun duyurusunu yaptığında, binlerce kişi katılımcı olarak başvuruda bulunur. Şartlar çok açıktır: Eğer şehrin en işlek caddesinde gece yarısı bir hayat kadını gibi giyinerek dolaşabilecek, bir bara girip belalı tiplere sataşabilecek veya herkesin köşe bucak kaçtığı okul müdürünü herkesin ortasında küçük düşürebilecek cesarete sahipseniz bu oyuna katılmamanız için hiçbir neden yok demektir.

Vee, ilk başlarda oyuna katılma konusunda kararsız kalsa da, oyunun arkasında her kim varsa, onun zaaflarını ve nasıl kandırılabileceğini çok iyi bilmektedir. Reddedemeyeceği ödüllerin cazibesine kapılıp partner olarak über-yakışıklı Ian’la eşleşen Vee, kendini keyifli bir oyunun içinde bulur. Bir oyun daha… Bir oyun daha… Artan takipçi sayısı… Güzel ödüller… Heyecanlı saatler…
Başlangıçta her şey yolunda gibi gözükse de büyük ödüle giden yolun pek de tekin olmadığını fark eden Vee, katılımcılarla birlikte ölümcül bir tehlikenin içinde olduklarını anlar. Artık onlar dönüşü olmayan bir noktadadırlar.


KİTAP SAYFA SAYISI : 304


OYUN BİTTİ KİTAP YORUMU

Vee hep sahne arkasında kalmış bir kız. İkinci planda olmaktan sıkılmış ve artık sahne arkasında kalmayı değil sahnede olmayı istiyor. Görev aldığı -oyunculara makyaj yapmak görevi- tiyatro oyununda başroldeki Matthew'a ilgi duyuyor, çekingen olduğu için bu konuda bir şey yapamıyor. Vee'nin yakın arkadaşı Sydney ile onun yakınlaştığını düşünerek, hem sinirinden hem de kendini kanıtlama duygusundan oyunlara katılıyor, kazandıkça devam ediyor.

Oyunları kazandıkça ödüller kazanıyorlar. Ödüller sizin en derin arzunuz olabiliyor. Kimseye söylemediğiniz ama internette görüp beğendiğiniz bir elbise sizin ödülünüz olabilir. Bu durumu Vee biraz tuhaf bulsa da üzerinde çok durmuyor. Çok mantıksız. Benim başıma gelse ciddi anlamda korkardım ''Bunu nereden bilebilirler?'' diye.

Oyunlar bi' derece mantıklıydı ama ödüller bana saçma geldi. Karakterlerin tepkileri de yetersizdi. Belki sonunda büyük bir bomba patlar dedim ama maalesef elimde kalan kocaman bir sıfır oldu. Bu kitabı okumayı düşünüyorsanız eminim buna benzer daha iyi bir kitap bulabilirsiniz.


Benim puanım : 1/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder