Kitap yorumları ve tanıtımları.

15 Kasım 2017 Çarşamba

İşgalci Melissa Landers (Alienated, #2)


KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

UZAYLILAR İNSANLARLA İTTİFAKA HAZIRLANIYOR. Bu kez de Dünyalı Cara Sweeney, L’eihrlilerin konuğu.

L’eihrli erkek arkadaşı Aelyx’i, iki gezegen arasındaki ilişkileri yoluna koymak için, Dünya’ya gönderdikten sonra yabancı bir gezegende bir başına kalan Cara’nın etrafı onu istemeyen klonlarla çevrilmiştir. Hatta Aelyx’in evcil hayvanı bile ondan nefret eder. Yeni hayatına uyum sağlamak için her yolu deneyen Cara, çok geçmeden bu gezegende Aelyx ile mutlu olup olamayacağını sorgulamaya başlar.
Dünya’daki Aelyx’in durumu da Cara’nınkinden farklı değildir. Birbiri ardına düzenlenen suikastların hedefindeki Aelyx, Dünya-L’eihr ilişkilerini güçlendirmek için yoğun bir halkla ilişkiler kampanyası yürütmeye çalışır. Dünya hükümetlerinin vatandaşlarından gizlediği küresel su krizine çözüm getirecek teknoloji L’eihrlilerin elindedir ama bu teknolojiyi Dünyalılarla paylaşmaları ancak ittifak kurmalarıyla mümkündür. Ama her iki taraftan da yükselen itirazlar ve ittifakı baltalayacak şiddet eylemleriyle Cara’nın da Aelyx’in de işleri hiç de kolay değildir. 
İki genç âşık, bir yandan gezegenlerinin geleceği için canla başla mücadele ederken bir yandan da birbirlerinden sayısız ışık yılı uzakta ayrılık acısına katlanmaya çalışır… ta ki dünyalarına yönelik bir tehdit onları yeniden birleştirene dek.


KİTAP SAYFA SAYISI : 432



İŞGALCİ KİTAP YORUMU

İlk kitabın sonunda Cara'nın L'eihrlilerin konuğu olması, Aelyx'in ise dünyada kalıp ittifağın sağlanması için çalışmalara katılması kararı alınmıştı.
L'eihr gezegenine Aelyx olmadan giden Cara, burada pek de hoş olmayan bir şekilde karşılanıyor. Gezegene, L'eihr geleneklerine ve hatta eğitim sistemine bile büyük çabalar vererek katlanmaya çalışıyor. Neyse ki ağabeyi ve Aelyx'in kardeşi Ella ona bir nebze teselli oluyorlar. Bu gezegende kalıp kalmama konusunda fikirlerini sorgulamaya başlıyor.

Aelyx ise dünyada sonu gelmeyen suikast girişimlerine, ittifak kampanyasına ve çevresindeki hainlere karşı mücadele ediyor. Yaşlıların ittifağa neden bu kadar önem verdiklerini sorgulamaya başlıyor. Bir taraftan da Cara için endişelenip duruyor.

Kitap genelde Aelyx in Dünya'daki uğraşları, Cara'nın ise L'eihr gezegenine adaptasyon sürecini anlatıyor. Giriş, gelişme akıcıydı. Diyaloglar her zamanki gibi eğlenceli seviyedeydi. Asıl bomba finaldeydi. Melissa Landers insanı bunaltmadan merak içinde kitabı okutuyor.

Alienated #1
Alienated #3

Benim puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder