Kitap yorumları ve tanıtımları.

10 Kasım 2017 Cuma

Yabancı - Melissa Landers (Alienated, #1)



KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

UZAYLILAR İNSANLARLA İKİ YIL ÖNCE BAĞLANTI KURDU.
ŞİMDİ DE DÜNYALI CARA, ONLARDAN BİRİNİ EVİNDE MİSAFİR ETMEYE HAZIRLANIYOR.

Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L’eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L’eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L’eihrli öğrenci Aelyx’in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası.

Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx’i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zorunda kalacaktır.

Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara’nın artık tek arkadaşı Aelyx’tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx’in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.

KİTAP SAYFA SAYISI : 424


YABANCI KİTAP YORUMU

Kitabı pek çok kez görmüştüm, konusu hoşuma gitmişti fakat yaşıma göre olmadığını düşünüp; okuma gereği duymamıştım. Yanılmışım :) Kitabı bitirir bitirmez serinin devam kitabına başladığımı da belirtmem gerek, o derece büyük bir yanılgı anlayacağınız.

Okulunun birincisi olan Cara pek çok insan içinden L'eihrli'ler tarafından öğrenci değişim uygulaması için seçiliyor. Karşılığında iyi bir üniversite bursu, L'eihr gezegenine gitme şansı gibi pek çok ödül de sunuluyor. Biraz emrivaki olarak Cara bunu kabul etmek zorunda kalıyor. 

Aelyx evlerine geliyor -kitaptan anladığım kadarıyla Yunan Tanrısı olabilecek kadar yakışıklı- Bu kadar yakışıklı olması Cara'yı pek etkileyen bir özellik değil çünkü Aelyx'in ruhtan yoksun olduğunu düşünüyor. Kısmen doğru çünkü L'eihrli'ler yüzlerce yıldır kontrollü ve genetik olarak mükemmel nesil için uğraşmışlar ama sonuçta yeni nesillerin sanki yaşamları içinden alınmış gibi olmuş. Aelyx bu genetik programın bir ürünü değil, kendisi bir klon; bir ruhu var bunun uyandırılması lazım sadece.

Aexly ve Cara her yere beraber gidiyorlar. Kitabın ilk başlarında Cara ve sevgilisi bu uzaylı arkadaş durumu yüzünden ayrılıyor. Zamanla okulda,çevrede ve her yerde L'eihr karşıtı insanlar Cara'ya cehennem azabı çektiriyor. Oturup her şeye söylenip duracak mı diye beklerken, Cara'nın özgüvenine ve savaşçı ruhuna Aelyx gibi ben de vuruldum. Bu kadar Cara övdüm, peki ya Aelyx derseniz; kitap ilerledikçe kömürden elmasa döndü benim için :)

Güzel kurgu, samimi, eğlenceli diyologlar içeren bir romandı. Güçlü bir başkahraman detayı ise beni en çok cezbedendi. Tavsiye ederim.


Benim puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder