Kitap yorumları ve tanıtımları.

8 Mayıs 2018 Salı

Şeytan'ın Rüya Kapanı - Donna Hosie (The Devil's #2)


KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Cehennem tarihindeki en büyük hırsızlık.

Cehennem'in muhasebe ofisinde stajyer arandığını duyan Melissa ''Medusa'' Pallister  bu işi almak için can atıyor. Sadece en havalı patrona sahip olmak için değil, gizemli ölümüne dair aklından hiç çıkmayan soruların yanıtlarını Şeytan'ın stajyeri olan Mitchell Johnson'da bulacağını bildiği için. Fakat cevaplara ulaşmak, işi kapmak kadar kolay değil. Özellikle Cehennem kilit altına alınmışken.

Yanlış ellerde yok oluşa neden olacak güçteki Cehennem'in en tehlikeli silahının, Rüya Kapanı'nın çalınmasıyla onu geri getirme görevi Şeytan Takımı'na düşüyor.

Macera dolu bu yolculukta Medusa aradığı cevaplara adım adım yaklaşıyor. Fakat hatıralarının silinmesiyle ortaya çıkan tehlike çok daha yakınında. 

KİTAP SAYFA SAYISI : 382


ŞEYTANIN RÜYA KAPANI KİTAP YORUMU

Serinin ikinci kitabı olan Şeytan'ın Rüya Kapanı'nda olan biten her şeyi Medusa'dan dinliyoruz. İlk kitapta işler yolunda gitmeyip Medusa'nın ölümü değiştirildiği için Şeytan Takımı'nın diğer üyelerinin hafızalarından Medusa silinmişti. Hafızaları silinmiş olmasına rağmen akıllarında hep bir soru işareti ve boşluk vardı.

Öğrendiğim bir şey varsa,
ölümle ilgili hiçbir şeyin tesadüf olmadığıdır.

İkinci kitapta Medusa ilk ölmesi gereken tarihten 6 ay sonra ölüyor ve yine cehenneme düşüyor. Cehennemde arkadaşları olmadan kırk sene geçiriyor ve stajyer alımı için iş görüşmesine geliyor. Görüşmesini Mitchell ile yapıyor ve işe alınıyor. Daha sonra Alfarin ve Elinor ile tanışıyor böylece takımımız yine tamamlanıyor. Takım toparlanır toparlanmaz, cehennem kilit altına alınıyor çünkü Şeytan'ın Rüya Kapanı çalınıyor; işler sarpa sarıyor hatta ilk kitapta ufak bir kesit halinde gördüğümüz Kurtadamlar bu sefer olayların odağında oluyor. Bu kitapta bir de Melekler Takımı var. Rüya kapanını ararken Şeytan Takımı ''yukarı''nın yolladığı Melek Takımı ile işbirliği yapmaya başlıyor.

Mitchell canı sıkkın bir ifadeyle, 
''Sence ben kokuyor muyum?'' diyor.
''Alfarin'e oldukça yakın bir alanda duruyoruz ve iki tane etli pizza yedi.
Daha ölmediysen bile, onun osuruğuyla boğulunca sabaha cenazeni kaldırırlar.''
''Kadınların yanında böyle konuşmamalısın Mitchell,'' diye
sesleniyor Elinor. ''Ayrıca Alfarin osurmaz, erkekliğini sergiler.''

Ben kitaptaki kurguyu, karakterleri ve diyalogları yine çok beğendim. Hatta ilk kitaba göre bu kitabı daha çok sevdim, bitmesin diye yavaş yavaş okudum :) Macera daha çoktu, daha çok gizem ve daha çok aranması gereken cevap vardı. Kitabın finalinde takımımızın bu seferki rotası da belli oldu. Sanırım bir oturuşta üçüncü kitabı okuyup, final kitabı için gözüm yollarda bekleyeceğim :)



Benim puanım : 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder