Kitap yorumları ve tanıtımları.

24 Eylül 2019 Salı

Kırık Kalpler - Sarah Ockler



KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

Her şey kalp kırıklığına işaret ettiğinde, aşkın iyileştirici gücüne inanabilir misiniz?
Jude ablalarından çok şey öğrenmişti ama en önemlisi, Vargas erkeklerinden uzak durması gerektiğiydi. Bir Vargas erkeğini sevmenin yol açabileceği felakete, gözyaşlarına şahit olmuş ve ablalarıyla birlikte bir yemin etmişti: Asla bir Vargas’la birlikte olmayacaktı.


Jude yaz tatilini hasta babasının klasik motorsikletini tamir ederek onu yeniden hayata bağlamaya adamıştı, ki bu da, bu işten anlayan birisini bulması anlamına geliyordu. Bulduğu kişinin sevimli bir çocuk olması Jude’un suçu muydu? Ve şaşırtıcı derecede tatlı? Ve ayrıca Vargas?


Jude kendi kendine Emilio ile aralarında geçenlerin tamamen motorsikletle ilgili olduğunu söylüyordu. Ablaları asla bu durumu öğrenmeyecekti ve ayrıca Jude, Vargas erkeklerinin flörtöz hareketlerinin kilometrelerce uzaktan fark edebiliyordu, asla bir tanesine âşık olmazdı. Fakat işler Jude’un planladığı gibi gitmiyordu, tarih tekerrürden ibaretse kendisi hızla bir felakete doğru koşuyor demekti, tabii eğer ablaları yanılmamışsa...



KİTAP SAYFA SAYISI : 352



KIRIK KALPLER KİTAP YORUMU

Yakışıklı bir erkek ile güzel bir genç kızın klişelikten uzak olmayan aşk hikayesine hoş geldiniz. Daha az drama, minimum miktarda aşk üçgeni, göze batmayan sevgi sahneleri ve çok tatlı bir baba-kız ilişkisi dışında olumlu bir şeyler söyleyemeyeceğim.Kitap kendini okutturuyor okutmasına ama beni derinden etkilemedi. Hatta elimden bıraksam bir daha okumam diye hemen okuyup bitirdim. 

Ne Vargas erkekleriymiş ya.. Gören de tüm aileye katliam yaptılar sanar. Bana bu denli nefreti hakedecek şeyler yapmışlar gibi gelmedi. Her kızın ortalama yaşadığı aşk acıları ve kalp kırıkları ile aynı şeylerdi. Oturup da yeminler etmedik hiçbirimiz :D 

Arka kapakta diyor ki: ''Jude, Vargas erkeklerinin flörtöz hareketlerini kilometrelerce uzaktan fark edebiliyordu....'' Ya Jude, Emilio'yu ilk gördüğünde ''ben bunu bir yerden hatırlıyorum sanki'' havalarına girdi de çocuk adını söyleyene kadar bizim kız bir şey hatırlayamadı. Aynı liseye gitmiş olmalarına rağmen :D Jude'n ablaları ile Emilio'n ağabeyleri arasında bazı gönül işleri oluyor hatta bir tanesi nişanlılığa kadar gitmiş ama Jude ve Emilio dünyada birbirlerini ilk kez görmüş... SAÇMA.

Sarmadı arkadaşlar... Daha güzel daha kaliteli ''aşk romanları'' varken bu vasat bir kitaptı.


Benim puanım : 2/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder