Kitap yorumları ve tanıtımları.

11 Haziran 2018 Pazartesi

Genesis - Eilis Barrett (Oasis #2)


KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI

"Yedi yaşımdan beri tüm hayatım ‘hayatta kalmak’ üzerine kurulmuştu. Ve şimdi o hayat benden alınmak üzereydi."

Quincy Emerson, Oasis için büyük bir tehditti. Kanında bulunan X geni, virüsü aktif hâle getirebilir ve tüm insanlığı yok edebilirdi. Kaçtığı Oasis topraklarının acımasız ve kanlı ellerine yeniden düşmesi planlarında yoktu. Yeniden yaşadığı açlık, sefalet ve şiddetle daha da hırslanmış olan Quincy artık tek başına değil. Ona yardım eden insanlar ve onu koruyan Kole var. Peki Quincy güvenmek istediği bu insanlar için kendini tehlikeye atabilir mi? En önemli soru ise şu:
 
 Oasis'in kirli sırlarının arasında Genesis'e ait bilgiler bulması hem onun hem de çevresindekilerin kurtuluş bileti mi, yoksa ölüm çemberi mi olacak?



KİTAP SAYFA SAYISI : 336


GENESİS KİTAP YORUMU

İlk kitabın finalinde Quincy, Kole kaçabilsin diye kendini feda ediyor. Kole'un yerini söylemesi için işkence ediliyor ve en son Kolezyum adı verilen kimsenin çıkış yapamayacağı bir hapse atılıyor. Kolezyum'da Clarke ile beraber altı ay kalıyorlar ve bir gün oradan çıkmayı başarıyorlar. Quincy ve Clarke hapisten çıktıktan sonra sonunda Genesis ile tanışıyorlar. Peki Genesis gerçekten kurtuluş olabilir mi sorusuna yanıt arıyorlar.

Genesis ile beraber çalışmaya başlayan Quincy, Oasis'te bir anda ortaya çıkan ölümcül bir hastalık nedeniyle Oasis'e sızıyor. Hastalık hakkında bilgi almak ve panzehir çalışmalarından haberdar olabilmek için yapılan bu içeri sızma planı;daha büyük şeylerin ortaya çıkmasıyla yön değiştiriyor.

Zira dehşet eskiden;bir bıçak gibi, bir tabanca gibi
ve kan içinde kalmış parmaklarla hayata tutunmak gibi hissettiriyordu.
Şimdi ise varlığın ta kendisi gibi hissettirmekteydi.

Final kitabında favori karakterim açık ara Clarke idi. Herkes darmadağın olurken Clarke duruşunu hiç bozmadı. Hiç lafını esirgemeden direkt doğruları söylemesi bazı yerlerde çok hoşuma gitti. Hatta Clarke olmasa Quincy buralara kadar gelebilir miydi bilmiyorum.

İlk kitapta olduğu gibi macera yine durmaksızın devam ediyordu. Kim iyi kim kötü bu kitapta birbirine karışmış durumdaydı. Okurken sayfa sayısı bana çok az geldi yani gerçekten akıcı bir kitaptı. 5 değil de 4 puan vermemin sebebi ise finalin apar topar yapılmış olmasıydı.


Benim puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder